Tel.: 777 330 350       e-mail: info@takaro.cz

Láska z Nového Zélandu aneb Jak se zrodilo TAKARO

Příběh TAKARO

Co si představíte, když se řekne Nový Zéland? Řadě lidí před očima vyvstane slavná trilogie Pána prstenů a dech beroucí krajina. Pro náš toto souostroví znamená ještě něco dalšího. Při objevování jeho krás se začalo rodit TAKARO a dneska vám povíme jeho příběh.

Vše začalo cestou TAM a zase ZPÁTKY

V prosinci 2017 jsme se vydali na naši zatím nejzajímavější dovolenou – na Nový Zéland. K jeho procestování jsme měli cca jeden a půl měsíce. Pronajatým autem jsme projeli velkou část severního ostrova a téměř celý jižní ostrov. Pokud vás zajímá, co jsme navštívili a na kolik nás to přišlo, navštivte archív blogu Na nomádské stezce s řadou našich článků o Zélandu.

Ten nápad padl v přístavu Wellington. Co si pořídit miminko? A vzápětí přišel druhý nápad – pojďme udělat něco pro budoucnost dětí. Avšak miminko ani projekt TAKARO na Novém Zélandu nevznikl, přesto k této zemi máme blízký vztah a byla to ona, která dala název budoucímu projektu.

Příběh TAKARO začal na Novém Zélandu
Nápad na projekt TAKARO vzešel na Novém Zélandu (na foto pohled z Royce Peak)

Vánoce 2019 plné převratů a nápadů

V prosinci 2019 už má první miminko 7 měsíců, ale projekt TAKARO je teprv v plenkách. Na místo něj se tvoří Tuláčkův svět (tehdy ještě nesl název Lvíček Flíček, než přišla srážka s byrokracií). Cílem je rozvíjet dětskou kreativitu a zábavnou formou podporovat děti v jejich zvídavosti. Navrhujeme vlastní vědomostní hry, píšeme dětskou knížku cestovatelských pohádek a hlavně projekt neustále ladíme, abychom jej po 10 měsících vypustili 29. září 2020 mezi rodiče a děti.

kniha lvíčka Tuláčka

Jak už to tak bývá, každý příběh má svou zápletku. Ta naše je rovnou celosvětová a zasáhla snad téměř každého. Mluvíme o koronavirové pandemii v roce 2020. Jednak zbrzdila vývoj Tuláčkova světa, ale především uškodila české ekonomice v čele s menšími českými živnostníky a podnikateli. A tak se trochu nečekaně v říjnu 2020 vzniká projekt na podporu “zlatých českých ručiček”Darujeme české Vánoce, jehož jsme spoluautory.

“Nakupte letos na Vánoce alespoň jeden dárek od českého tvůrce a šiřte tak hned trojnásobnou radost mezi obdarovaného, prodejce a zprostředkovatele.”

darujeme české vánoceTato jednoduchá myšlenka se valí jako lavina internetem a nabaluje na sebe české tvůrce i nakupující. Inu, když je všechno zavřené, musí se Vánoce přesunout na internet. Hlavní postavičkou projektu je pilná včelka, o které vznikl samostatný komiks a omalovánky pro děti.

Darujeme české Vánoce + Tuláčkův svět = základní kameny TAKARO

Díky předchozím zkušenostem se v lednu 2021 konečně formuje myšlenka na původní nápad z Nového Zélandu:

“Pojďme podpořit lokální ekonomiku a nabízet kvalitní produkty, které vyrábějí české značky a firmy.”

Protože díky dětskému projektu Tuláčkův svět máme největší zkušenosti s odvětvím hraček a dětských knih, chceme se prvně zaměřit na podporu “hráčkářských značek v ČR”. Napíšeme blog recenze, natočíme deskovková videa, pomůžeme vyniknout menším tvůrcům a představíme rodičům hry i hračky, které by jinak třeba ani neobjevili.

A název? Slovo tākaro znamená v maorštině “hrát si”. Maorové jsou původní obyvatelé Nového Zélandu, jejichž podivuhodnou kulturu tam můžete dodnes spatřit na určitých místech.

Jen tak mimochodem, v lednu se nám narodilo už druhé miminko – další člen týmu, který bude dávat zpětnou vazbu na hračky z první ruky. Nechceme, aby rodiče kupovali “zajíce v pytli”, jedeme naživo (recenze, fotky, videa).

nekupujte zajíce v pytli

Vítejte v česko-zélandském světě TAKARO

  • Chcete podpořit kreativitu a zvídavost vašich dětí?
  • Hledáte hračky, kreativní sady či knížky výhradně českého původu?
  • Záleží vám na bezpečnosti vašich dětí a chcete mít jistotu, že všechno zboží má certifikaci zdravotní nezávadnosti?
 

Pak jste u nás správně. Vezměte děti a pojďte si společně s námi hrát, vzdělávat se, tvořit, číst a cestovat (nejenom po Novém Zélandu). Vítejte v dětském světě TAKARO!

SDÍLEJTE ČLÁNEK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *