Tel.: 777 330 350       e-mail: info@takaro.cz

Jak se žije v pandemii? To simuluje desková hra LockDown aneb Když dvě roušky nestačí

desková hra LockDown

Baví vás deskové hry? Pak si stáhněte jednu s tématem aktuálního dění v České republice. S deskovkou LockDown se ocitnete ve víru koronavirové pandemie se všemi jejími vládními opatřeními. Hru mohou hrát celé rodiny a jedno, zda jste na home-office, toho času nezaměstnaní či na OČR.

Varování na začátek: Pravidla této hry se mění. A to klidně několikrát během jednoho dne! Nikdo si nemůže být ničím jistý.

Seznámení s hrou LockDown

Stáváte se běžným občanem České republiky v březnu 2021. Smíte se pohybovat jen v okrese vašeho bydliště, nejlépe být zavření doma. Bohužel občas ven vylézt musíte: nakoupit, do práce, sehnat další respirátory. Vašim úkolem je zdárně vyrazit z domu, dostat se do práce a zase se ve zdraví domů vrátit. Na cestě vás ale čeká řada vládních nařízení.

desková hra LockDown

Stažená hra obsahuje: 2x A4 plánek (slepte v jeden) a 1x návod. Potřebovat budete vlastní figurku a hrací kostku.

Charakteristika hry:

  • Počet hráčů: 2 a více hráčů
  • Věk: oficiálně od 15 let (neoficiálně hru zvládnou i děti, které běžně hrají Člověče, nezlob se!)
  • Doba hry: Do cca 30 minut
  • Typ: humorná, vzdělávací (zopakujete si vládní nařízení), kreativní (máte několikrát prostor k dotvoření si dalších pravidel).

 

Častým hraním se vám snáze zapamatují stále přibývající opatření. A hlavně, “upustíte páru” a přestanete sledovat, co nepříznivého zase říkají v médiích.

Není recese jako recese

Autoři hry samozřejmě chápou, že situace s vývojem koronavirové pandemie v naší republice není příznivá a je potřeba zavádět jistá opatření. Rádi bychom je dodržovali, kdyby se v nich člověk vyznal a často si vzájemně neodporovala. Proto neberte tuto hru jako zlehčování nemoci, nabádání k neposlušnosti, ale naopak jako příležitost strávit čas s dětmi, přenést se nad nelehkým obdobím a zamezit dalšímu šíření viru.

TAKARO vám přeje příjemnou zábavu!

Pokud se vám hra líbí, šiřte ji dále mezi své známé. Trocha humoru se vždycky hodí!

SDÍLEJTE ČLÁNEK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *