Tel.: 777 330 350       e-mail: info@takaro.cz

Recenze deskovky Mlsný mravenečník: Tady vítězí pevná ruka a nervy

hra Mlsný mravenečník a její recenze

Hledáte rodinnou deskovku, kterou si zahraje 4leté dítě, ale pobaví se u ní i dospěláci? Přinášíme recenzi deskové hry Mlsný mravenečník, která je jednoduchá, rychle odsýpá a ještě si při ní procvičíte jemnou motoriku. Vítěz musí mít pevné nervy i ruce, aby se mu mravenci nerozutekli.

Pravidla aneb Zacvičte s trpělivostí vaší i dítěte

Hráči se v deskovce stávají hladovým mravenečníkem, který chce sníst co nejvíce mravenců. Ale nebude to jen tak. Podobně jako mravenečník vytahuje mravence z mraveniště svým obrovským jazykem, tak hráči na tento úkol dostanou speciální pinzetu. Pomocí ní opatrně vytahují barevné mravence (bambulky) z 3D mraveniště.

Ale pozor, je potřeba dobře vybírat, kterého mravence vytáhnete. Ostatní mravenci se vám při vašem tahu nesmí rozutéct (rozkutálet). Hoďte kostkou a barva vám napoví, koho budete pinzetou lovit. Hráči se střídají na tahu. Vítězí ten, který má na konci hry nejvíce ulovených mravenců, nejvíce se najedl.

V deskovce Mlsný mravenečník vyhrává ten, kdo má nejpevnější ruku a chladné nervy. Ideální hra pro děti (ale i dospělé), které potřebují procvičit zručnost a jemnou motoriku.

Charakteristika deskovky Mlsný mravenečník

Součásti balení:

  • 3D barevné mraveniště
  • speciální pinzeta
  • 24 barevných bambulek (představují mravence)
  • 2 hrací kostky

 

Hra je určená pro hráče starší 4 let a to zejména kvůli velikosti mravenců. Pokud hru zesložitíte (nápady níže), pobaví se u ní i starší sourozenci či rodiče.

Jedná se o svižnou hru, jednu partii zvládnete do cca 30 minut. Deskovka je navíc skladná (i když na mravence doporučujeme nějaký pytlíček), takže se dobře přepravuje a můžete ji tak hrát například u babičky a dědy. Kvůli stabilitě 3D mraveniště nedoporučujeme hrát na cestách (například ve vlaku).

Výrobci píšou, že se jedná o hru pro dva hráče. Balení totiž obsahuje pouze dvě hrací kostky, ale nic vám nebrání hrát hru ve třech nebo i čtyřech lidech a o kostky se dělit.

Výrobcem hry je česká značka EFKO (znáte od nich například Igráčka), která uvedla deskovku Mlsný mravenečník na trh v roce 2020. Jedná se tedy o čerstvou novinku a nebude ji tak mít každý kamarád vašeho dítěte.

recenze Mlsný mravenečník
Vítězí ten, kdo udrží pevnou ruku a nervy až do konce

Nápady na čtyři obměny základní hry

Protože u nás na TAKARO nechceme, aby hračky i hry byly “na jedno použití” a děti brzy omrzely, vymysleli jsme pro vás několik našich variant této hry. Věříme, že vás napadnou i další. Nebojte se je napsat pro další rodiny dolů do komentářů pod recenzi.

1) Zavázat si jedno oko

Ideální varianta hry, pokud hrají různě staří hráči. Ponechte nejmladšímu dítěti možnost se dívat oběma očima, ale ostatní si jedno zavážou.

3) Volba mravence druhým hráčem

Hodíte kostkou, abyste znali barvu loveného mravence. Avšak protihráč určuje, kterého mravence této barvy budete z 3D mraveniště lovit.

2) Hrát pouze levou rukou

Praváci hrají levou rukou, leváci naopak pravou. Jednak si procvičíte zručnost i druhé ruky, za druhé opět touto variantou můžete srovnat různě staré hráče na stejnou počáteční úroveň (nejmladší hraje svou silnou rukou, ostatní svou slabší).

4) Bodování barev

Určete si, jakou bodovou hodnotu mají mravenci (například žlutý je za 5 bodů, červený za 10 bodů, atd.). Vítězí ten, kdo po vylovení mraveniště, má nejvíce bodů, ne nutně nejvíce mravenců.

TAKARO hodnocení

 

Akce měsíce únor 2021

Pokud si deskovou hru Mlsný mravenečník zakoupíte v únoru 2021, získáte bonusem ilustrovanou pohádku na míru. Hlavním hrdinou této pohádky je mravenečník a taky vaše dítě. Prosím, napište do Poznámky v objednávce křestní jméno dítěte, ať můžeme pohádky připravit.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *